En skål med Sigeumchi-namul, en rätt med blancherad spenat i sesamolja och soja

Sigeumchi-namul(Koreansk Spenatsallad) – En Enkelt och God Sidorätt

Sigeumchi-namul är en klassisk koreansk banchan (sidorätt) som kombinerar spenatens mjuka textur med subtila smaker av soja, sesamolja och vitlök. Denna enkla och näringsrika rätt är perfekt som tillbehör till ris och andra koreanska huvudrätter.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är Sigeumchi-namul?

Sigeumchi-namul är en traditionell koreansk rätt som vanligtvis serveras som en del av en banchan-samling. Rätten är enkel att tillaga och görs på blancherad spenat som kryddas med en blandning av sesamolja, soja och vitlök. Den är inte bara läcker utan också rik på vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Spenat

Spenat är basen i Sigeumchi-namul och ger rätten dess naturliga sötma och mjuka konsistens. Den är rik på vitaminer som A och C, samt innehåller en stor mängd järn och fibrer.

Vitlök

Färsk vitlök ger en aromatisk och kryddig ton till rätten. Vitlök är känd för sina hälsosamma egenskaper som att stärka immunförsvaret och sänka kolesterolnivåer.

Ett knippe spenat, mörkgröna och färska blad, redo att användas i sallader och rätter.
En skål med vitlöksklyftor, små och vita med en stark arom, redo att krossas och tillsättas i matlagning.

Sojasås

Sojasås tillför en djup umamismak och balanserar spenatens naturliga sötma. Använd gärna en ljus sojasås för att behålla rättens lätta smakprofil.

Sesamolja

Sesamolja är en nyckelingrediens som ger rätten dess distinkta nötiga smak. Dessutom innehåller den nyttiga fettsyror som är bra för hjärtat.

Sesamfrön

Rostade sesamfrön strös över rätten för extra textur och en mild nötig smak. De är också rika på kalcium och magnesium.

En flaska med koreansk sesamolja, gjord på rostade sesamfrön med en otroligt smakrik och rund smak av sesam.
En flaska av Koreansk sojasås, fin och rund smak av umami, till wok och bräserade rätter även som dippsås.
En skål med sesamfrön, små och ljusa med en nötaktig smak för garnering och matlagning.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Sigeumchi-namul Recept

Sigeumchi-namul (Koreansk marinerad spenatsallad)

Recipe by Boba Tea Sverige
Course: TillbehörCuisine: KoreanskDifficulty: Enkel
Serveringar

4

portioner
Förberedelse

5

minutes
Tillagning

5

minutes
Kalorier

45

kcal
Tid

10

minutes

Sigeumchi-namul är en enkel och smakrik koreansk banchan som passar till många olika måltider. Den är snabb att laga, full av nyttigheter och ger din måltid en autentisk koreansk touch. Prova detta recept idag och njut av dess subtila och balanserade smaker!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

  • 250 g färsk spenat

  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 msk ljus sojasås

  • 1 msk sesamolja

  • 1 tsk rostade sesamfrön

  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Blanchera spenaten i kokande, lättsaltat vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet och skölj spenaten i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
  • Krama ur överflödig vätska från spenaten och skär den i lagom stora bitar.
  • I en stor skål, blanda spenaten med finhackad vitlök, sojasås, sesamolja och en nypa salt. Blanda väl så att kryddorna fördelas jämnt.
  • Flytta över rätten till ett serveringsfat och strö över rostade sesamfrön.
  • Servera omedelbart som en del av en koreansk måltid eller som ett lätt tillbehör.

Anteckningar

  • Använd färsk spenat: Färsk spenat ger den bästa smaken och konsistensen. Fryst spenat kan användas men kräver noggrann avrinning.
  • Rösta sesamfrön: Förstärk smaken genom att lätt rosta sesamfrön i en torr stekpanna innan du använder dem.
  • Variera smaker: Tillsätt lite chiliolja eller färsk chili om du vill ha en kryddigare variant.

Tips för att lyckas

  • Använd färsk spenat: Färsk spenat ger den bästa smaken och konsistensen. Fryst spenat kan användas men kräver noggrann avrinning.
  • Rösta sesamfrön: Förstärk smaken genom att lätt rosta sesamfrön i en torr stekpanna innan du använder dem.
  • Variera smaker: Tillsätt lite chiliolja eller färsk chili om du vill ha en kryddigare variant.

Vanliga frågor

Kan jag förbereda Sigeumchi-namul i förväg?

Ja, rätten kan förberedas upp till 24 timmar i förväg. Förvara den i en lufttät behållare i kylen.

Kan jag använda andra grönsaker?

Absolut! Du kan byta ut spenat mot grönkål eller mangold för en variation.

Hur länge håller sig Sigeumchi-namul?

Den håller sig i kylen i upp till tre dagar. Se till att förvara den i en lufttät behållare.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen