En bit av Matcha Basque cheesecake i jordaktig grön färg med en krämig kärna och bränd topp

Japansk Matcha Basque Cheesecake – En fusion av smaker

Denna Matcha basque cheesecake är en utsökt fusion mellan japansk matcha och den klassiska basque cheesecake. Med en krämig, rik och lätt bränd yta är detta en dessert som imponerar och smälter i munnen. Följ det här receptet för att göra en perfekt matcha cheesecake som kommer att bli en favorit.

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är en Japansk Burnt Basque Cheesecake?

Den japanska burnt basque cheesecaken är en populär variant av ostkaka som härstammar från Baskien i Spanien men som fått en unik japansk tolkning. Den är känd för sin mörka, brända yta som ger en subtil, rökig smak, medan insidan är krämig, luftig och rik på ostsmak. Med detta recept får du en unik twist med Matchasmak av den gudomliga cheesecaken. Matcha Basque Cheesecake är en fusion av japanska smaker och den klassiska, brända basque cheesecaken. Med en krämig konsistens och den subtila smaken av matcha, är denna dessert både elegant och god – perfekt för alla tillfällen.

Ingredienser För Matcha Basque Cheesecake

För att göra den här läckra desserten behöver du följande ingredienser:

  • Färskost (Cream Cheese) – Krämig färskost är basen för cheesecakes och ger en rik smak och len konsistens. Den ska vara rumstempererad för att lätt blandas med övriga ingredienser.
  • Socker – Socker ger sötma och hjälper till att balansera den syrliga smaken från färskosten. Använd vanligt vitt socker eller strösocker.
  • Ägg – Ägg fungerar som bindemedel och bidrar till att ge cheesecaken sin struktur. Se till att använda färska ägg för bästa resultat.
En skål med cream cheese, mjuk och len med en syrlig underton, ofta använd som fyllning i bakverk och cheesecakes
En bild på vitt socker, i bitar och granulerat, klart och redo att användas för att balansera smaker i olika rätter.
En bild på ett par hela, råa ekologiska ägg med sin fina fräkniga bruna i keramiskförvaring på köksdisken.
  • Grädde (Heavy Cream) – Grädden ger en extra krämig och fyllig konsistens. Den tillför rikedom som smälter perfekt i munnen.
  • Matchapulver – Det japanska matchapulvret är nyckeln till den gröna färgen och den karakteristiska smaken. Välj ett högkvalitativt matchapulver för bästa smak.
  • Vetemjöl – Vetemjölet ger stadga till cheesecaken och hjälper den att hålla ihop. Det är viktigt att inte överarbeta degen för att hålla konsistensen lätt.
En skål med hårdvispad grädde, redo som dekoration eller fyllning till utsökta desserter
En burk av japansk matcha te, finmalet grönt te i pulver, unik jordig smak, populär i bakverk och glass.
Bild på en skål fylld med vitt vetemjöl, finmalet och redo att användas som basingrediens i bakverk.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Läs mer om Boba Tea här.

Matcha Basque Cheesecake Recept

Matcha Basque Cheesecake (Japansk baskisk Matchaostkaka)

Recipe by Boba Tea Sverige
Course: EfterrättCuisine: Japansk, SpanskDifficulty: Enkel
Serveringar

10

bitar
Förberedelse

20

minutes
Tillagning

1

hour 
Kalorier

350

kcal
Tid

1

hour 

20

minutes

Upplev en japansk twist på den klassiska basque cheesecaken med denna Matcha Basque Cheesecake. En krämig och läcker dessert som imponerar med sin gröna färg och rika smak.

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

  • 500 g Färskost (Cream cheese)(rumstempererat)

  • 150 g Socker

  • 4 st Ägg, stora

  • 200 ml Grädde (Heavy Cream)

  • 2 msk Vetemjöl

  • 2 msk Matchapulver

Köksredskap

Instruktioner

  • Förbered ingredienserna
    Förvärm ugnen till 200°C (över- och undervärme). Klä en rund springform (cirka 20 cm i diameter) med bakplåtspapper, se till att pappret går upp över kanten för att ge cheesecaken en vacker, ruggig yta.
  • Vispa färskosten
    Lägg färskosten i en stor skål och vispa med en elvisp tills den är helt slät och krämig. Tillsätt sockret och fortsätt vispa i 1-2 minuter tills det är väl blandat.
  • Tillsätt äggen och grädden
    Tillsätt ett ägg i taget och vispa noggrant efter varje tillsats för att se till att blandningen är jämn. Häll i grädden och fortsätt vispa tills blandningen är krämig och homogen.
  • Blanda i matchapulver och mjöl
    Sikta matchapulvret och vetemjölet över smeten. Vänd försiktigt in det med en spatel tills allt är blandat, se till att inte överblanda.
  • Grädda cheesecaken
    Häll smeten i den förberedda springformen och grädda i ugnen i 50-60 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och mitten fortfarande är lite dallrig. Låt kakan svalna i formen i 15 minuter innan du tar bort den från formen.
  • Servera
    Kyl ner cheesecaken i kylskåp i minst 3 timmar innan servering för att den ska få den perfekta konsistensen. Servera kall eller rumstempererad.

Tips

  • Använd ett högkvalitativt matchapulver för bästa smak och färg.
  • Om du vill ha en extra smakdimension kan du tillsätta lite vaniljextrakt.
  • För att undvika att cheesecaken spricker, se till att inte öppna ugnen under gräddning.

Vanliga frågor

Kan jag använda ett annat mjöl?

Ja, men vetemjöl ger den bästa konsistensen för denna typ av cheesecake.

Varför är ytan bränd?

Den brända ytan är en del av charmen med denna dessert och ger en rökig, karamelliserad smak.

Går det att frysa cheesecaken?

Ja, du kan frysa cheesecaken i upp till 3 veckor. Tänk på att tina den i kylskåp innan servering.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen