Bild på en tallrik med kimchi jeon, kimchipannkaka med en krispig yta och en fyllig, kryddig smak av kimchi och vårlök

Kimchi Jeon Recept – Koreanska Kimchipannkakor Perfekta för Alla Tillfällen

Kimchi Jeon, eller kimchipannkakor, är en smakrik koreansk rätt som kombinerar syrligheten från fermenterad kimchi med en krispig, lätt stekt yta. Dessa pannkakor är enkla att göra och packade med smak, perfekta som förrätt, mellanmål eller en lätt måltid. Läs vidare för att lära dig hur du kan göra denna klassiska koreanska delikatess hemma!

Det här inlägget innehåller annonslänkar till produkter från våra annonsörer.
Vi kan få ersättning när du klickar på länkar till dessa produkter.

Vad är Kimchi Jeon?

Kimchi Jeon, eller 김치전 på koreanska, är pannkakor tillagade med kimchi och en enkel pannkakssmet. Den syrliga, lätt kryddiga smaken från kimchi kombinerat med en krispig stekyta ger dessa pannkakor en unik smakupplevelse. Kimchi Jeon är ett populärt tilltugg i Korea och är ofta en del av koreanska middagar och sociala tillställningar.

Kimchi, en fermenterad kål med chili, är en viktig basingrediens och ger pannkakan sin karakteristiska smak. Tillsammans med lök och lite mjöl får kimchi en ny dimension som gör denna enkla rätt både mättande och smakrik. Låt oss gå vidare till hur du skapar dina egna kimchipannkakor!

Ingredienser till Kimchi Jeon

För detta recept kommer vi att använda enkla ingredienser, de flesta är basvaror i koreansk matlagning.

  • Kimchi: Huvudingrediensen som ger rätten sin signatursmak – en blandning av syrligt, kryddigt och umami. Använd gärna lagrad kimchi för en kraftigare smak.
  • Mjöl: Vanligt vetemjöl fungerar utmärkt och ger pannkakan sin stadga och krispiga textur.
  • Vatten: Tillsätts för att tunna ut smeten och göra den smidig och lätt att steka.
Bild på en liten skål med kimchi, fermenterad kinakål med en röd och kryddig marinad som ger en stark och syrlig smak
Bild på en skål fylld med vitt vetemjöl, finmalet och redo att användas som basingrediens i bakverk.

Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!

Läs mer om Boba Tea här.

Kimchi Jeon recept

Kimchi Jeon recept

Recipe by Boba Tea Sverige
Course: Förrätt, HuvudrättCuisine: KoreanskDifficulty: Enkel
Serveringar

4

portioner
Förberedelse

5

minutes
Tillagning

10

minutes
Kalorier

200

kcal
Tid

15

minutes

Prova detta enkla recept på kimchi jeon – koreanska pannkakor fyllda med smakrik kimchi! Krispiga på utsidan och fulla av syrlig hetta på insidan, är dessa pannkakor perfekta som ett smakrikt tilltugg eller en snabb måltid. Enkelt att laga men svårslaget gott!

Tillagningsläge

Behåll skärmen på

Ingredienser

  • 1 dl grovhackad kimchi

  • 1 dl kimchivätska (alternativt vatten om kimchin är för stark)

  • 1 dl vetemjöl

  • 1/2 dl vatten

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk socker (valfritt)

  • 2 st salladslökar, skurna i små bitar

  • Matolja för stekning

Köksredskap

Instruktioner

  • Förberedelse: Grovhacka kimchin och skär salladslöken i små bitar. Lägg åt sidan.
  • Smeten: I en stor skål, blanda vetemjöl, vatten, kimchivätska, salt och socker. Rör om tills smeten är slät.
  • Tillsätt grönsaker: Tillsätt den hackade kimchin och salladslöken i smeten. Blanda väl.
  • Stekning: Värm en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite matolja. Häll i en skopa av smeten och bred ut den till en tunn pannkaka. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och krispig.
  • Servering: Servera dina kimchipannkakor varma, gärna med en enkel sojadipp vid sidan om.

Tips för Att Lyckas med Din Kimchi Jeon

  • Använd lagrad kimchi: Ju längre kimchi har fermenterat, desto mer smak kommer det att ge dina pannkakor.
  • Tunna pannkakor: Bred ut smeten i ett tunt lager för att få en krispig och genomstekt pannkaka.
  • Variation: Testa att lägga till riven morot, zucchini eller andra grönsaker för extra textur och näring.

Serveringsförslag

Kimchi Jeon är fantastiska att servera som ett tilltugg eller tillsammans med andra koreanska smårätter. En enkel dipp gjord av soja, risvinäger och sesamolja passar utmärkt för att balansera de syrliga och kryddiga smakerna.

Med detta enkla och snabba recept kan du njuta av en bit av Korea hemma hos dig själv. Hoppas det smakar!

Om du är intresserad över att göra din egen Kimchi, har vi ett enkelt Kimchi recept med steg-för-steg guide du kan följa.


Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige

Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!


Boba Tea-guiden

Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!


Tips och feedback

Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen