Gör din egna Mango Lassi med detta enkla recept! I detta inlägg presenteras ett enkelt recept för hemmagjord Mango Lassi. En krämig och uppfriskande mango-dryck som även är hälsosam!
Vad är Mango Lassi?
Mango lassi är en läcker krämig dryck med mango, yoghurt, mjölk, lite socker och ett stänk kardemumma. Det är svalt och uppfriskande en varm dag! Lassis finns i alla möjliga smaker, vissa är salta, vissa är söta, vissa har mynta, vissa har frukt. En mango lassi är i grunden en yoghurtbaserad mangomilkshake eller smoothie.
Färsk eller frusen mango?
Du kan använda antingen konserverad mangomassa eller färsk eller fryst mango i tärningar. Om du använder färsk, vill du använda en mogen, söt mango.
Lite socker och krydda gör susen!
Om din mango inte är tillräckligt mogen blir den för syrlig och du måste tillsätta mer socker eller honung än du vill. Lite mald kardemumma strödd på toppen blir perfekt!
Basingredienser
Låt oss se huvudingredienserna:
Hemmagjord Mango Lassi (Enkelt Recept)
Ingredienser för detta Lassi recept
- 1 kopp hackad mycket mogen mango, fryst hackad mango eller konserverad mangomassa
- 1 dl vanlig yoghurt
- 1/2 kopp mjölk
- 4 tsk honung eller socker, mer eller mindre efter egen smak
- Mald kardemumma, valfritt efter egen smak
- Is, valfritt efter egen smak
Du kan hitta flera av produkterna som behövs för detta recept hos Drakfrukt, Hemköp och Mathem!
Gör din egna Mango Lassi (endast 2 steg)
- 1. Tillsätt ingredienserna till mixern:
Lägg mango, yoghurt, mjölk, honung (eller socker) och kardemumma i en mixer och mixa i 2 minuter.
Om du vill ha en mer milkshake-liknande konsistens och det är en varm dag, blanda antingen i lite is också eller servera över isbitar. - 2. Servera med ett stänk kardemumma:
Häll innehållet i ett glas och strö över en liten nypa mald kardemumma till servering.
Lassin kan förvaras i kyl upp till 24 timmar!
Var kommer Mango Lassis ifrån?
Lassis är en gammal dryck som kommer från Punjab-regionen (norra Indien och östra Pakistan). En lassi är en blandad dryck med dahl (yoghurt), vatten, kryddor och ibland frukt. Det uppstod någon gång runt 1000 f.Kr. och sades ha ayurvediska läkande egenskaper som lugnar magen och sinnet.
Lassis åtnjöts vanligtvis efter en för att hjälpa matsmältningen.
Det finns både salta och söta versioner av drycken och serverades traditionellt i en lerkopp, kallad kulhar. En extra klick clotted cream (malai) kan skeda ovanpå innan servering.
Nuförtiden finns det så många olika varianter, även choklad och kola lassis.
Fruktsorterna, som mango lassis, är särskilt bra att kyla ner under varma sommardagar.
Mango Lassi Recept
Asiatiska livsmedelsbutiker i Sverige
Bobatea.se har samlat alla Sveriges asiatiska livsmedelsbutiker på samma sida, vilket underlättar ditt sökande på produkter från det asiatiska köket! Tryck på knappen nedan för att komma till den staden som du vill hitta asiatiska varor!
Boba Tea-guiden
Boba Tea-guiden visar dig alla nordens caféer som erbjuder Boba Tea i sitt sortiment. Följ gärna denna guide för att hitta just ditt favoritställe! Guiden innehåller en kort beskrivning, platsbeskrivning, länk till sociala media!
Tips och feedback
Vi på Bobatea.se vill jättegärna veta hur det gick för dig att tillaga ditt egna boba tea efter våra enkla boba tea recept samt recept på asiatisk dryck, asiatisk mat och asiatisk snacks! Kommentera gärna detta inlägg eller på vår instagram & facebook för att ge oss tips och feedback, tack på förhand! Följ våra sociala kanaler för att vara uppdaterade kring boba tea i Sverige och hjälp oss att få boba tea att växa! Boba Tea Sverige har som mål att sprida kunskap om boba tea, boba-shops och boba tea kulturen i Sverige för att trenden ska stanna kvar!